WELKE CIRCUSVAARDIGHEDEN BEHEERST ARISTOTELES?

'Aristoteles met 3 ballen' (334 kB), foto: Peter Wolf Aristoteles is een meester met 3 ballen:
Aristoteles doet meer dan slechts laten zien dat hij met 3 ballen kan jongleren. Hij toont een enorme varieteit aan zeer creatieve patronen. Patronen met een buitengewoon hoge moeilijkheidgraad. Patronen die zowel fascineren als amuseren. Daarbij vergezelt hij ze van humoristische opmerkingen, en toont ze zo, dat ze voor het publiek duidelijk van elkaar te onderscheiden zijn. Of Aristoteles het zelf allemaal goed onderscheiden kan, is tot op heden niet duidelijk.

Aristoteles' 4-ballen nummer is anders:
Wanneer er meer dan drie objecten door de lucht vliegen, wordt het voor het publiek steeds moeilijker om verschillende patronen te kunnen onderscheiden. Alles verandert in een wolk van ballen. Maar niet bij Aristoteles! Fascinerend om te zien hoe de ballen paarsgewijs aan elkaar verbonden lijken. Zo wordt het makkelijker voor het publiek en moeilijker voor hem. Twee aan twee vliegen ze door de lucht. Hypnotiserend haast. (Voor Aristoteles althans). 'hoed van voet naar neus' (246 kB), foto: Petra

Wat Aristoteles doet met zijn hoed lijkt eenvoudig:
Toegegeven: de eerste trucs die Aristoteles met zijn hoed doet zijn weliswaar stijlvol, grappig en koddig, maar niet de allermoeilijkste. Maar doe het maar eens in de wind. En dan plotseling, uit een worp, staat de hoed ineens muisstil in balans op zijn neus. Wie tot dan gedacht had dat het makkelijk is, kijkt nu beslist op zijn neus.
En daarna doet Aristoteles hetzelfde nog eens dunnetjes over met een worp vanaf zijn voet…

'Aristoteles met 3 kegels' (439 kB), foto: Peter Wolf Aristoteles doet opmerkelijke dingen met 3 kegels:
Aristoteles heeft een zeldzaam vloeiende techniek. Als een ware tai-chi meester laat hij de kegels om zich heen cirkelen. U vraagt zich wellicht af wat er met de zwaartekracht is gebeurt. En natuurlijk doet vooral zijn 'Banana-killing' een martial-arts achtergrond vermoeden. Maar u hoeft niet bang te zijn voor Aristoteles, want hij doet geen vlieg kwaad. (Mits u niet teveel op een banaan lijkt, natuurlijk).

'Aristoteles op de eenwieler' (331 kB), foto: Peter Wolf Aristoteles beheerst zijn eenwieler echt wel:
Hevig wankelend, met zijn armen zwaaiend, lijkt hij ieder moment van zijn eenwieler te kunnen vallen. Wanneer hij dicht bij zijn publiek komt ziet het er nog enger uit. Toch zien we al vele jaren, dat steeds het wiel beneden, en Aristoteles boven blijft. Lang genoeg om ook nog eens met brandende fakkels te gaan jongleren. Zelfs onder zijn been door… 'diabolo niet gevangen' (519 kB), foto: Marjolein & Yovani

(Aristoteles beheerst zijn diabolo inderdaad niet zo goed)
Maar dat wil hij ook niet. Want het is veel te leuk als het fout gaat.


<< vorige pagina     volgende pagina >>