WELKE OMSTANDIGHEDEN HEEFT ARISTOTELES NODIG?

'fakkels binnen' (124 kB) "Straatartiesten kunnen letterlijk overal optreden." Althans, dat wordt wel eens beweerd. Helemaal waar is dat natuurlijk niet. En hoe moeilijk wilt u het Aristoteles maken?

Speelruimte:
Gewenst is een werkoppervlak van minstens 4 × 3 meter (breedte × diepte), waarbij daaromheen nog ruimte moet zijn voor het publiek. De ondergrond dient redelijk vlak te zijn i.v.m. de eenwieler. Een plafond lager dan 3½ meter doet kegels en fakkels vaak onverwacht vroeg naar beneden komen.

Licht:
Indien er geen gebruik gemaakt kan worden van daglicht, is er voldoende verlichting nodig. In geval van spots, is gelegenheid die vˇˇr het optreden goed in te stellen zeer wenselijk.

Geluid:
Aristoteles beschikt zelf over een draadloze microfoon. Om zich verstaanbaar te kunnen maken in een grote zaal of op een groot podium is een geluidsinstallatie zeer wenselijk. Voor overige buitenoptredens heeft Aristoteles zelf een kleine versterker/ luidspreker.

Harde wind, onvoldoende of verblindend licht, of een moeilijke ondergrond kunnen het Aristoteles erg moeilijk maken een geslaagde voorstelling te verzorgen.
'fakkels buiten' (310 kB), foto: Sonja

'fakkels op eenwieler' (313 kB), foto: Peter Wolf

Aristoteles

<< vorige pagina     volgende pagina >>

'fakkels op eenwieler' (331 kB), foto: Peter Wolf